Bursa'da amatör futbol camiası bir tesis daha kazandı

Bursa'da amatör futbol camiası bir tesis daha kazandı

Tarih: 26.04.2025 16:58 Güncelleme: 26.04.2025 16:58
Bursa

Gençlerin daha sağlıklı ortamlarda spor yaparak verimli vakit geçirmelerini sağlamak adına her branşta önemli projelere imza atan Bursa Osmangazi Belediyesi, Gündoğdu Mahallesi’ne kazandırdığı futbol sahasını düzenlenen törenle hizmete açtı. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, futbol sahasına geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Feyyaz Alptuğ Memişoğulları’nın adını vereceklerini açıkladı.  

BURSA (İGFA) - Bursa Osmangazi Belediyesi, amatör futbol camiasına önemli bir eser daha kazandırdı. Hayata geçirdiği tesisler ile spora ve sporcuya olan desteğini sürdüren Osmangazi Belediyesi, Gündoğdu Mahallesi’nde nizami ölçülerde inşa edilen futbol sahasını hizmete açtı. Toplam 6 bin 175 metrekare alan üzerine inşa edilen Gündoğdu Futbol Sahası, Türkiye Futbol Federasyonu standartlarına uygun şekilde 90x60 ölçülerinde suni çim sahaya sahip. Osmangazi Belediyesi’nin Türk sporunun altyapısına kazandırdığı önemli yatırımlardan biri olarak hizmet verecek futbol sahası, amatör spor kulüplerine ev sahipliği yapacak. Spor tesisinin bünyesinde futbol sahasının yanı sıra, soyunma odaları, tuvaletler ve depo gibi alanlar yer alıyor. 

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın ev sahipliğinde düzenlenen Gündoğdu Futbol Sahası’nın açılış törenine CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sinan Nergiz, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Raşit Gürbüz, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Dualarla yapılan açılışın ardından Gündoğdu Mahalle Muhtarı Savaş Özkan, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a üzerinde isminin yazılı olduğu Gündoğdu Spor formasını hediye etti. Kesilen açılış kurdelesinin ardından futbol sahasını gezen Başkan Aydın ve protokol üyeleri, penaltı atışı gerçekleştirdi. Başkan Aydın, Gündoğdu Spor Kulübü’nün düzenlediği Başkanlık Kupası turnuvasında birinci olan takıma şampiyonluk kupasını verdi.

Açılış töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Bu tesisimize, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden rahmetli meclis üyemiz Feyyaz Alptuğ Memişoğulları’nın adını vereceğiz. Bunun için belediye meclisinde karar aldık. Bu hafta içerisinde isim değişikliğini gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle Feyyaz Alptuğ Memişoğulları kardeşimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Çok sevdiğimiz bir kardeşimizdi. Maalesef erken yaşta aramızdan ayrıldı. İnşallah ismini bu futbol sahasında yaşatacağız” dedi.

 “Bizim tek derdimiz, Osmangazi’ye, Bursa’ya ve yurttaşlarımıza hizmet etmek”

Göreve başlamalarının ardından geçen bir yıllık süre içerisinde 19 açılış ve 8 temel atma yaptıklarını belirten Başkan Aydın, “Geldiğimiz günden itibaren hem geçmiş yönetim döneminden kalan işleri tamamlamak, hem de sıfırdan temelini attığımız işleri Osmangazililerle buluşturmak adına yoğun mesai sarf ettik. Zaman çok hızlı geçiyor. Şimdiden görevdeki ilk yılımızı doldurduk. Kalan dört yılın da çok hızlı geçeceğinin bilincindeyiz. Bizim tek derdimiz, Osmangazi’ye, Bursa’ya ve yurttaşlarımıza hizmet etmek. Vatandaşlarımızı, sporla, kültürle, sanatla yani insan hayatında ne varsa onunla buluşturmak istiyoruz. Vatandaşlarımızı Osmangazi’de yaşamaktan dolayı keyif alan bir hale getirmek istiyoruz. Hep birlikte daha yaşanabilir, standartları yüksek bir Osmangazi ve Bursa için çalışıyoruz. Bu futbol sahasının inşa edilmesinde emeği geçen mesai arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gündoğdu’ya, Osmangazi’ye ve Bursa’ya hayırlı olsun” diye konuştu. Başkan Aydın, geçtiğimiz günlerde yaşanan zirai dondan dolayı büyük zarar gören incirin de afet kapsamına alınması ve üreticinin tüm zararının karşılanması için çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekledi.

“Erkan Başkanımız ile gurur duyuyorum”

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da yaptığı konuşmada, sporun hem sağlık hem de sosyal yaşam adına büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Sarıbal sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Spor, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırması ve insanların sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlaması açısından çok kıymetli. Spor sahaları, dünya barışının sağlandığı en önemli yerlerdir. Gündoğdu Futbol Sahası’nı gençlerimizin kullanımına sunduğu ve rahmetli kardeşimiz Feyyaz Alptuğ Memişoğulları’nın adını bu tesiste yaşattıkları için Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın’a çok teşekkür ediyorum. Parlamentoda yıllarca birlikte görev yaptığım arkadaşım Erkan Aydın’ın Osmangazi Belediye Başkanı olarak birbirinden güzel hizmetlere ve çalışmalara imza attığını görmekten gurur duyuyorum.”

“Çiftimizin yaralarının sarılması için elimizden geleni yapacağız”

Geçtiğimiz günlerde yaşanan zirai don olayından dolayı çiftçilerin büyük zarara uğradığını ifade eden Sarıbal, “Tarım ve çiftçilik siyasetten uzaklaştırılmalı. Ülkemizin bir tarım politikası olmalı. Bu tarım politikası hiç kimsenin etkisi altında kalmadan bir plan çerçevesinde yürütülmeli. Afet ve Tarsim Kanunu’nun değişmesi gerekiyor. Dikili olan her ağaç, afet ve benzeri yardımlara dahil edilmeli. Buradaki incir ağaçları sadece onu eken kişilere ait değil; bu ülkenin insanına, bu ülkenin servetine ait. Tarım konusundaki sıkıntıları çözmeden, geçtiğimiz günlerde yaşadığımız zirai don gibi olayların zararını karşılayabilme şansımız yok. Kısaca; çiftçi yine çaresiz, çiftçi yine tutsak, çiftçi yine kaderine terk edilmiş durumda. Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın ve bizler, çiftimizin yaralarını sarabilmek adına elimizden geleni yapacağız. Ben de sizler gibi bir çiftçiyim. Tarımla geçinen bir aileyiz. Çiftçinin zararı, bu ülkenin yaşam meselesidir, ekmek meselesidir. Çiftçinin yaşadığı zararın karşılanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Gündoğdu Mahalle Muhtarı Savaş Özkan da konuşmasında şunları söyledi: “2023 yılında temeli atılan bu futbol sahasının inşaatı 18 ay içerisinde tamamlandı ve bugün hizmete açıldı. Erkan Başkanımıza şahsım ve mahalle sakinlerim adına çok teşekkür ediyorum. Osmangazi Belediyesi’nin mahallemizdeki hizmetleri devam ediyor. Mahallemizin girişinde bulunan çocuk parkı da belediyemizin çalışması ile yenileniyor. Bunun için de emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerde ülkemizin birçok ilinde zirai don yaşandı. İncir ağacı, afet kapsamından çıkartıldı. Erkan Başkanımız incir ağacının don afetine alınması için girişimlerini sürdürüyor. İlgisi için tüm üreticiler adına teşekkürlerimi sunuyorum.”

İzmir İklim İçin Yurttaş Meclisi'nden 11 maddelik bildiri

Türkiye'nin eğitim teknolojileri Dubai'de tanıtıldı

Türk Kadınlar Birliği Parkı Bolu'da Açıldı

Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım'da başlıyor

İstanbul Maltepe'nin ihtiyar delikanlıları ve altın kızları unutulmadı

Ankara Keçiören'de Başkan Özarslan'dan mahalle buluşmalarına devam

Hasta ve yakınları Kocaeli'nin baş tacı

Myra'da Terrakotta Heykelcikleri Sergisi Açıldı

Hacı Musa Mahallesi'ne 2 Bin Metrelik İçme Suyu Hattı

Kütahya'da 200 Fidan Toprakla Buluştu

Konya Karatay'da sinema gösterimlerine yoğun ilgi

Bursa Nilüfer’de toplumsal rollerin sahnelenişi konuşuldu

Adalet Bakanı Tunç, OECD Toplantısında Adalete Erişim ve Gazze'deki Durumu Değerlendirdi

Akdeniz Belediyeler Birliği'nden Belediye Personeline Mevzuat Eğitimi

Uçak kazasında şehit olan iki subay Eskişehir’de karşılandı

Manisalı Öğrenci Hackathon'da Türkiye Birincisi Oldu

Şanlıurfa'da Kalıcı Yapay Zekâ Bölümü Kuruluyor

Namağlup Sakarya potada Beylikdüzü’nü konuk ediyor

Sakarya Büyükşehir'den Akyazı Beldibi'ye üst yapı dokunuşu

Pamukkale'de Atatürk 87. Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

İzmir İklim İçin Yurttaş Meclisi'nden 11 maddelik bildiri

Türkiye'nin eğitim teknolojileri Dubai'de tanıtıldı

Türk Kadınlar Birliği Parkı Bolu'da Açıldı

Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım'da başlıyor

İstanbul Maltepe'nin ihtiyar delikanlıları ve altın kızları unutulmadı

Ankara Keçiören'de Başkan Özarslan'dan mahalle buluşmalarına devam

Hasta ve yakınları Kocaeli'nin baş tacı

Myra'da Terrakotta Heykelcikleri Sergisi Açıldı

Hacı Musa Mahallesi'ne 2 Bin Metrelik İçme Suyu Hattı

Kütahya'da 200 Fidan Toprakla Buluştu

Konya Karatay'da sinema gösterimlerine yoğun ilgi

Bursa Nilüfer’de toplumsal rollerin sahnelenişi konuşuldu

Adalet Bakanı Tunç, OECD Toplantısında Adalete Erişim ve Gazze'deki Durumu Değerlendirdi

Akdeniz Belediyeler Birliği'nden Belediye Personeline Mevzuat Eğitimi

Uçak kazasında şehit olan iki subay Eskişehir’de karşılandı

Manisalı Öğrenci Hackathon'da Türkiye Birincisi Oldu

Şanlıurfa'da Kalıcı Yapay Zekâ Bölümü Kuruluyor

Namağlup Sakarya potada Beylikdüzü’nü konuk ediyor

Sakarya Büyükşehir'den Akyazı Beldibi'ye üst yapı dokunuşu

Pamukkale'de Atatürk 87. Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Gümrük kapılarında dijital dönüşüm adımı... Yerli plakalı taşıtların işlemleri hızlanıyor

Ofset Ve Dijital Baskı Kağıt Ürünleri Basım Hizmeti Alınacaktır

Muratpaşa'da Kalp Sağlığı Semineri Düzenlenecek

Dr. Özkul: Gerçek başarı, işletmeleri devredip topluma katkı sağlamaktan geçer

Kocaeli'den İzmit'e belgeli yanıt!

Bursa'nın teknoloji ekosistemi yerinde incelendi

Bursa’da su zammı tartışmaları Meclis’i ikiye böldü

Bursa’da Osmangazi söyleşilerinin konuğu Serdar Ertan oldu

Dünya Türk Birliği: Ahıska Türkleri'nin acıları unutulmayacak

Sağlıklı Gölcük için mahalleler karış karış geziliyor

Yükleniyor

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7