ASELSAN, YILDIRIM-100 Yönlendirilmiş Kızılötesi Karşı Tedbir (DIRCM) Sistemi’nin saha testlerini başarıyla tamamladı. Sistem, gelişmiş güdümlü füze tehditlerine karşı hava platformlarını korumada önemli bir adım attı.
ANKARA (İGFA) - ASELSAN, geliştirdiği YILDIRIM-100 Yönlendirilmiş Kızılötesi Karşı Tedbir (DIRCM) Sistemi’nin bir test sürecini daha başarıyla tamamladığını duyurdu.
Lazer tabanlı yüksek teknolojiye sahip sistem, özellikle MANPADS gibi kızılötesi güdümlü füze tehditlerine karşı hava platformlarını korumak için tasarlandı.
Şirketin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Geliştirmekte olduğumuz YILDIRIM-100 Yönlendirilmiş Kızılötesi Karşı Tedbir (DIRCM) Sistemi’nin bir test sürecini daha başarıyla tamamladık. Gelişmiş güdümlü füze tehditlerine karşı hava platformlarımızı koruma yeteneğimiz, saha testleriyle daha da güçleniyor. Lazer tabanlı yüksek teknoloji sistemler üzerindeki mühendislik kabiliyetimiz, her geçen gün ileriye taşınıyor” ifadelerine yer verildi.
Geliştirmekte olduğumuz YILDIRIM-100 Yönlendirilmiş Kızılötesi Karşı Tedbir (DIRCM) Sistemi’nin bir test sürecini daha başarıyla tamamladık.
— ASELSAN (@aselsan) July 4, 2025
⬇️
✅ Gelişmiş güdümlü füze tehditlerine karşı hava platformlarımızı koruma yeteneğimiz, saha testleriyle daha da güçleniyor.
✅ Lazer… pic.twitter.com/MOl3Hh9m0o
YILDIRIM-100, modern savaş teknolojilerinde kritik bir rol oynayan DIRCM sistemleri arasında yer alıyor. Sistem, gelen füzenin kızılötesi arayıcı başlığını lazer enerjisiyle etkisiz hale getirerek hava araçlarının güvenliğini artırıyor.
Denizli'de hasta bezi yardımı için başvurular başladı
Memduh Büyükkılıç'tan Erciyes'e çifte müjde
Balıkesir Büyükşehir'den 'Avlu Gece Oryantiring'i
Kayseri Talas'ın sanat değeri TBMM yolunda
BAÇEM Ondan Yerel Market'i hizmete açtı
Balıkesir Büyükşehir'den üreticilere 100 incir fidanı
ASAT’tan Duraliler 1 Ana İsale Hattı’nda yoğun mesai
Antalya Büyükşehir'den toplu taşıma filosuna 19 yeni otobüs
Başkentte moto kuryeli iftar desteği
ABB’den Etimesgut'a sosyal yaşam merkezi
Aziz Mercan'dan '14 Mart' açıklaması
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'ne kurumsal akreditasyon
Hüzeyir Ergin, yeni başkan seçildi
ABB’den 90'lar sokak oyunları
Oktay Yılmaz: Mazlumların umuduyuz
Başkan Bozbey'den sağlık çalışanlarına ziyaret
Yıldırım'da öğrencilere LGS desteği
Kayseri Büyükşehir'den 'özel' etkinlik
Kayseri Büyükşehir şehit aileleriyle iftar sofrasında buluştu
Rasim Arı'dan Sadettin Saran'a ziyaret
Kayseri Erciyes'te kar voleybolu heyecanı başlıyor
Terzilerde bayram yoğunluğu
Başkan Şadi Özdemir’den sağlık çalışanlarına teşekkür
Kayseri Melikgazi zabıtasından bayram öncesi sıkı denetim
Kılca’dan engelsiz yaşam merkezi müjdesi
Manisa Büyükşehir’den Tıp Bayramı’na özel ışıklandırma
Bursa’da eğitim yatırımları yerinde incelendi
Kocaeli'de hız limitleri değişti
İstanbul'da Medeniyet Sofrası kuruldu
Ağrı’da Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde sona doğru
Yükleniyor
- Cumartesi 11.9 ° / 2 ° false
- Pazar 12.3 ° / 3.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazartesi 13 ° / 2.3 ° Güneşli

