Konya Karatay Belediyesi, Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Eylem Planı hazırlama projesi kapsamında “SECAP Paydaş Çalıştayı” gerçekleştirdi
KONYA (İGFA) - Konya Karatay Belediyesi’nin, Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Eylem Planı (SECAP) hazırlık çalışmaları kapsamında “SECAP Paydaş Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştayda, çevre ve enerji tüketimiyle ilgili önemli başlıklar masaya yatırılırken, Litvanya Merkezi Proje Yönetim Ajansı (CPVA) ile de bir iş birliği anlaşması imzalandı.
Aziziye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştaya Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, KOP (Konya Ovası Projesi) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu, CPVA Türkiye proje ekip lideri Daiva Matonıenė ve akademisyenler katıldı.
Ekim Ayında Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Eylem Planı hazırlama projesini başlatan Karatay Belediyesi çalıştayda; çalışma grubu eğitimleri, sera gazı envanter çalışmaları ve İklim Riskleri ve Kırılganlık Analizi çalışmalarını anlattı. Ayrıca Karatay Çevre ve İklim Çalışmaları, Karatay Sera Gazı Envanteri, İklim Riskleri Analizi Sonuçları, Azaltım Eylemleri ve Uyum Eylemleri gibi konular da detaylı şekilde ele alındı.
KARATAY’DAN ULUSLARARASI İMZA
Öte yandan; Çalıştayda, Litvanya Merkezi Proje Yönetim Ajansı (CPVA) ile Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı'nın (SECAP) uygulanmasına yönelik finansal model fizibilite çalışması hazırlanması için işbirliği anlaşması imzalandı. Bu önemli anlaşma, Karatay Belediyesi, Litvanya Merkezi Proje Yönetim Ajansı (CPVA) arasında, EU4ETTR Projesi çerçevesinde işbirliğini resmileştirdi.
KARATAY ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNDE KİLOMETRE TAŞI OLACAK
İmzalanan anlaşmayla Eylem, İklim ve Enerji için Belediye Başkanları Sözleşmesi Girişiminin (CoM) bölgede daha fazla benimsenmesi yoluyla Türkiye’de ve uluslararası alanda iklim değişikliğiyle mücadele edilecek ve enerji dönüşümü desteklenecek. Yine anlaşmayla sürdürülebilir enerji çözümlerinin geliştirilmesi, Finansal model oluşturulması, Uluslararası deneyimlerin paylaşılması ve Belediye Başkanlarının iklim hedeflerini gerçekleştirmesine destek olunması sağlanacak. Bu işbirliği, Türkiye ve Batı Balkanlar'da Belediye Başkanları Sözleşmesi'nin daha geniş bir şekilde benimsenmesini destekleyerek, iklim değişikliği ile mücadelede ve enerji dönüşümünde önemli bir kilometre taşı olacak.
Başkan Genç'ten ihale müjdesi
Şanlıurfa caddelerine renkli asfalt
Samsun'da iftar çadırlarına yoğun ilgi
Sebze ve Meyve Toptancı Hali temeli atıldı
Başkan Tugay’dan Elektrik Fabrikası açıklaması
Üreticilere incir fidanı desteği
Ağrı’da yasa dışı bahis operasyonu
Ara tatil keyfi Gebze’de yaşanacak
Uzunköprülüler büyük iftar sofrasında buluştu
Kurşun'dan yapay zekalı ‘Sevenler Gece Ölür’
Bu belediye millet uykudayken çalışıyor
Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı
Fenerbahçe’de Tedesco krizi
Dünyada petrol alarmı! İran Savaşı petrol fiyatlarını uçurdu
Erdoğan: Ülkemizi ateş çukurundan uzak tutmak istiyoruz
Bayramda indirim, bayramdan sonra zam!
HÜRJET, Akdeniz üzerindeki testleri başarıyla geçti... Rüzgarını Torosların eteğinde estirdi
İstanbul’da dev uyuşturucu operasyonu... 1,4 milyon hap ele geçirildi
Şap aşısında iğnesiz uygulama deneniyor
Anadolu Türk Deniz Görev Kuvveti dönüş yolunda
Trabzon'da Başkan Genç Sürmene’de çalışmaları inceledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk tarihinin duayenine taziye mesajı
Çorum'da 3.869 çocuğa bayramlık desteği
Bakan Göktaş, BM Komisyonu'nda Türk Devletleri Teşkilatı ortak beyanını tanıttı
Yabancılara konut satışları düştü
YÖK Başkanı Özvar: 2,4 milyon aday YKS’ye başvurdu
Antalya Büyükşehir’den toplu taşıma filosuna 19 yeni otobüs
İnşaat üretimi Ocak'ta yıllık yüzde 8,0 arttı
Eskişehir’de öğrencilerden anlamlı talep
Ticaret'ten kadın kooperatiflerine barkod katkısı
Yükleniyor
- Cumartesi 11.9 ° / 2 ° false
- Pazar 12.3 ° / 3.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazartesi 13 ° / 2.3 ° Güneşli

