Son üç yıldır ihracatta zorlanan Türk moda endüstrisi, rotasını ABD pazarına çevirdi. Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, New York’ta düzenlenecek PV Manufacturing Fuarı’na 12 firmayla katılarak ihracatı artırmayı hedefliyor.
İZMİR (İGFA) - Türk moda endüstrisi, ihracatta yaşanan daralmayı tersine çevirmek amacıyla Amerika Birleşik Devletleri pazarını öncelikli hedef haline getirdi. Sektör, ABD’ye yönelik hazır giyim ihracatını 1,2 milyar dolardan 1,5 milyar dolara çıkarmayı amaçlıyor.
Bu kapsamda 13-14 Ocak tarihlerinde New York’ta düzenlenecek PV Manufacturing New York Fuarı’na, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) tarafından 12 firmayla Türkiye Milli Katılım Organizasyonu gerçekleştirilecek.
EHKİB Başkanı Burak Sertbaş, fuara daha önce üç kez milli katılım sağladıklarını belirterek, 2026 yılında dördüncü kez katılacaklarını söyledi. Sertbaş, artan üretim maliyetleri ve kur-enflasyon dengesizliği nedeniyle Türk hazır giyim sektörünün rekabet gücünün zayıfladığını vurgulayarak, ABD’yi alternatif ve stratejik bir pazar olarak gördüklerini ifade etti.
ABD’nin yıllık hazır giyim ithalatının 100 milyar doların üzerinde olduğuna dikkat çeken EHKİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış Pazar Komitesi Başkanı Tala Uğuz ise, PV Manufacturing New York Fuarı’nın seçici katılımcı yapısıyla öne çıktığını belirtti. Uğuz, “Türkiye’nin ABD’ye hazır giyim ihracatı 1,2 milyar dolar seviyesinde. Bu fuar ve yürüttüğümüz çalışmalarla hedefimiz 1,5 milyar dolara ulaşmak” dedi.
EHKİB, ABD pazarındaki varlığını güçlendirmek amacıyla 27 Nisan–1 Mayıs 2026 tarihleri arasında Los Angeles’ta Sektörel Ticaret Heyeti düzenlemek için de hazırlıklarını sürdürüyor.
Kimsesizlerin, yetimlerin ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına umut oldular!
Kuşadası'nda Başkan Günel görevden uzaklaştırıldı
Gökbey'e uçuşa elverişlilik sertifikası
İzmit’te binlerce kişilik iftar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazetecilik hakikatin peşinde toplumun pusulasıdır
Başkanı Yılmaz’dan Bursa yönetimine eleştiri: Kaynaklar verimsiz kullanılıyor
Çankırı’da bayram ziyaret saatleri belli oldu
Bursa Büyükşehir Meclisi’nde gergin toplantı! Su zamları, BUSKİ borçları ve yönetim eleştirileri
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten,Orta Doğu ve 'Özel' yorumu... CHP kendi gündemine hakim değil
Kocaeli’ye özgü ürünler Hatıra Mağazası’nda
661 şehit, gazi ve yakını kamuya atandı... Şehit ve gazi çocuklarına '25 Yaş Tanıtım Kartı'
Balıkesir’de ebru sanatına icazet gururu
CHP’li Murat Emir’den Bakan Gürlek’in 'iddialar asılsız' açıklamasına yanıt
Mersin’de Atatürk’ün ziyaretinin 103. yılı kutlandı
Sabancı Vakfı’nın hibe programına yoğun ilgi
79 ilde kaçak tütün operasyonu: 337 şüpheliye işlem
Bursa Gemlik’te Kaymakam Canbaba’dan şehit aileleri ve gazilere Ramazan ziyareti
Gıda Komitesi: Arz güvenliği riski yok! Denetimler artacak
Kütahya’da yerel kiraz türleri toprakla buluşacak
Gebze’de ara tatil Kocaeli Büyükşehir’le şenlendi
Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum
Eskişehir'de bayram öncesi kapsamlı hizmet planı
Başkan Özdemir: Nilüfer’in kalbi ve geleceği satılık değildir!
Ankara’da kırsaldaki üreticiye can suyu
Konyalı sporcu Tour Of Antalya’dan üç madalyayla döndü
Denizli'de üreticiye 2 milyon kiloluk gübre desteği
Trabzon Büyükşehir'den anlamlı etkinlik
Konut fiyatlarında reel düşüş, kiralarda artış sürüyor
Sakarya’da Ramazan Bayramı’nda ulaşım ücretsiz olacak
'Çorum Simidi'ne coğrafi işaret tescili
Yükleniyor
- Çarşamba 14.7 ° / 4.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Perşembe 11.2 ° / 6.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 7.1 ° / 4.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu


